ru

м. Житомир, площа Путятинська, 2
(офіс-центр "Путятинський" - 4 поверх)

м. Новоград-Волинський,
вул. Н.Оржевської,8, 3й поверх

Кріоконсервація

Кріоконсервація  – тривале збереження замороженого біоматериалу при температурі кипіння рідкого азоту (-196 о С). При такій низькій температурі практично всі біохімічні реакції зупиняються, тому збереження може тривати теоретично скільки завгодно. Заморожування та розморожування біоматеріалу необхідно проводити в присутності кріопротектора – речовини, яка попереджає утворення кришталиків льоду, що пошкоджують біологічні клітини. Гліцерол є самим поширеним кріопротектором. При ДРТ широко застосовується кріоконсервація сперми та ембріонів, які залишилися після переноса в матку.